Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ

Εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος
19,90
978-618-5194-07-9
978-618-5194-07-9
Σε Απόθεμα
+

Το συγκλονιστικό χρονικό ενός από τα διασημότερα ιστορικά γεγονότα, τώρα πλήρως ενταγμένο στο πλαίσιο των εμφύλιων πολέμων της Ρώμης από τον έγκριτο ακαδημαϊκό Barry Strauss.

Χάρη στον Σαίξπηρ, ο θάνατος του Ιουλίου Καίσαρα είναι η διασημότερη δολοφονία στην ιστορία. Μα αυτό που όντως συνέβη στις 15 Μαρτίου του 44 π.Χ. είναι πιο συναρπαστικό απ’ ό,τι παρουσιάζεται στο έργο του Βάρδου. Ενώ ο Σαίξπηρ απεικονίζει τη δολοφονία του Καίσαρα ως ερασιτεχνική και ιδεαλιστική υπόθεση, ο Strauss αποδεικνύει ότι επρόκειτο για επιμελώς οργανωμένη παραστρατιωτική επιχείρηση, χαρτογραφώντας το πραγματικό παρασκήνιο του εγκλήματος, καθώς και τις συνέπειές του.

Ο Καίσαρας εκπροσωπούσε μια μόνιμη αλλαγή στον ρωμαϊκό τρόπο ζωής και την ισχύ των συγκλητικών. Ο Βρούτος και ο Κάσσιος πράγματι διαδραμάτισαν ρόλους-κλειδί στη δολοφονία του, ωστόσο είχαν την καθοριστική βοήθεια ενός από τους πλέον ένδοξους στρατηγούς του Καίσαρα και φίλου του επί μακρόν. Μέσα από μία σχεδόν κινηματογραφική αφήγηση, ο ιστορικός μάς συστήνει τον πραγματικό προδότη.

«Πάντοτε ήξερα ότι εκείνες οι φονικές μαχαιριές ήταν μια ιστορική στιγμή για τον Δυτικό Πολιτισμό, μα ποτέ δεν είχα καταλάβει γιατί – έως τώρα. Ο Strauss είναι ο παντογνώστης Βιργίλιος της εποχής μας, που μας ξεναγεί στο θολό τοπίο της Ιστορίας φωτίζοντάς το με τη διεισδυτική ματιά του».

— Steven Pressfield, συγγραφέας του best-seller οι πύλες της φωτιάς

«Κανείς δεν παρουσιάζει τη στρατιωτική ιστορία του αρχαίου κόσμου πιο εμπεριστατωμένα και ανεπιτήδευτα από τον Strauss».

— Publishers Weekly

Παρακολουθήστε το video για το βιβλίο Ο θάνατος του Καίσαρα 

 

Κατασκευαστής:
Εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος

Fantastikos kosmos

Δίτομο :
Ημερ. Έκδοσης:
2016
Αριθμός Σελίδων :
408
Διαστάσεις:
13,5 cm x 20,5 cm
Συγγραφέας :
Barry Strauss
Μετάφραση :
Χριστόδουλος Λιθαρής

Barry Strauss

Ο Barry Strauss γεννήθηκε το 1953. Είναι καθηγητής Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο Cornell και αναγνωρισμένη αυθεντία στην αρχαία στρατιωτική ιστορία. Με πλήθος υποτροφιών, καθώς και διδακτορικό στο Yale, επέκτεινε τις σπουδές του διαμένοντας στην Ελλάδα, τη Γερμανία, το Ισραήλ και την Ιταλία, ενώ συμμετείχε και σε αρχαιολογικές ανασκαφές. Έχει τιμηθεί με το Αριστείο Διδασκαλίας Cornell’s Clark και ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Σαλαμίνας το 2012 λόγω του έργου του για την ομώνυμη ναυμαχία.

Διαβάζει και ομιλεί οχτώ ξένες γλώσσες, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την κωπηλασία, την ποδηλασία και την πεζοπορία. Λατρεύει την τζαζ και την όπερα και παραδέχεται ότι παρακολουθεί υπερβολικά πολλή τηλεόραση.

Έχει γράψει ή επιμεληθεί πολλά βιβλία, μεταξύ των οποίων τα The Battle of Salamis, The Trojan War και το The Spartacus War

Ο Θάνατος του Καίσαρα_απόσπασμα (caesar__EXTRACT.pdf, 726 Kb) [Λήψη]