ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΟΥΑΡ

Εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος
Η πληθωρική καρδιά του ιστορικού και εγκληματικού Μπρούκλιν σε όλο της το σκοτεινό μεγαλείο!
19,90
978-618-5194-28-4
978-618-5194-28-4
Σε Απόθεμα
+

Μπρούκλιν Νουάρ
Η πληθωρική καρδιά του ιστορικού και εγκληματικού Μπρούκλιν σε όλο της το σκοτεινό μεγαλείο!

Επιμέλεια: Tim McLoughlin
Pete Hamill - Nelson George - Sidney Offit - Arthur Nersesian - Pearl Abraham - Neal
Pollack - Ken Bruen - Ellen Miller - Maggie Estep - Kenji Jasper - Adam Mansbach
C.J. Sullivan - Chris Niles - Norman Kelley - Nicole Blackman - Tim McLoughlin
Thomas Morrissey - Lou Manfredo - Luciano Guerriero - Robert Knightley


Το πιο δυναμικό δημοτικό διαμέρισμα της Νέας Υόρκης επιβεβαιώνει την εγκληματική του κληρονομιά με μια σειρά νέων ιστοριών, γραμμένων από μια εντυπωσιακή συνάθροιση που περιλαμβάνει μερικούς από τους καλύτερους σύγχρονους συγγραφείς. Το Μπρούκλιν Νουάρ ταξιδεύει από το Κόνεϊ ’ιλαντ στο Μπέντφορντ-Στάιβεσαντ, στο Μπέι Ριτζ, το Ρεντ Χουκ, το Μπούσγουικ, το Σίπσεντ Μπέι, το Παρκ Σλοπ και ακόμα βαθύτερα, μέσα στην πληθωρική καρδιά του ιστορικού και εγκληματικού Μπρούκλιν, συλλαμβάνοντας όλο του το σκοτεινό μεγαλείο. Κάθε συντελεστής παρουσιάζει μια αδημοσίευτη ιστορία που εκτυλίσσεται σε διαφορετική γειτονιά. Το Μπρούκλιν Νουάρ συνδυάζει αριστοτέχνες του είδους με τους καλύτερους συγγραφείς της Νέας Υόρκης αφήνοντας, φυσικά, χώρο και για τη νέα γενιά. Αυτές οι ευφυέστατες και συνάμα ανατριχιαστικές ιστορίες εστιάζουν στις κοινότητες των Ρώσων, των Τζαμαϊκανών, των Πορτορικανών, των Ιταλών, των Ιρλανδών και πολλών ακόμη εθνικοτήτων στην πιο ποικιλόμορφη αστική περιοχή του πλανήτη.Το Μπρούκλιν πάντοτε καταλάμβανε ιδιαίτερη θέση στη φαντασία των Αμερικανών συγγραφέων, που τους είχε συνεπάρει η μποέμικη, μάγκικη διάθεσή του Ήταν κάποτε μια σπουδαία πόλη που ανταγωνιζόταν το Μανχάταν. Η απεραντοσύνη του, με έκταση 81,8 τετραγωνικά μίλια σε αντιδιαστολή με τα 23,7 του Μανχάταν, και η πολλαπλότητα των γειτονιών κάθε μια με τα δικά της έθιμα και τις εθνοτικές διαφοροποιήσεις της προσφέρουν στους συγγραφείς έναν εντυπωσιακό καμβά για να ξεδιπλώσουν την τέχνη τους. «Εκατό διάλεκτοι χυμούν προς τον ουρανό», έγραφε το 1926 ο Λόβκραφτ, αυτός ο δάσκαλος του γοτθικού τρόμου, στο διήγημά του «Ο Τρόμος στο Ρεντ Ροκ».
- Dinitia Smith, New York TImes


«Αυτό το Μπρούκλιν είναι μυστικοπαθές και απρόβλεπτο. Με τις σκοτεινές του γωνιές, τα γεμάτα υγρασία παλιά του μπαρ και τα πεζοδρόμια που καλύπτονται από σπασμένα γυαλιά. Στο Μπρούκλιν Νουάρ τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο».
- Brooklyn Paper


«Το Μπρούκλιν Νουάρ είναι ένας τόσο εντυπωσιακά τέλειος συνδυασμός, που δεν θα το πιστεύετε ότι δεν έχετε διαβάσει ποτέ ως τώρα μια τέτοια ανθολογία. Αλλά, πιστέψτε με, δεν έχετε διαβάσει. Η μια ιστορία μετά την άλλη είναι μια αποκάλυψη, γεμάτες με την αναγκαία αίσθηση του χώρου, όπως και με τις τέλειες ανατροπές που απαιτούν οι εγκληματικές ιστορίες. Η γραφή είναι εξαιρετική, τα κείμενα γεμάτα με ατάκες που θα τραγουδούν στο μυαλό σας για καιρό».
- Laura Lippman, συγγραφέας που έχει τιμηθεί με τα βραβεία Edgar, Shamus και Agatha


Θέλετε κάτι ρεαλιστικό; Αφήστε στην άκρη την καθημερινότητα κι ελάτε στο Μπρούκλιν. Οι ιστορίες σε αυτή την εντυπωσιακή συλλογή θα σας βγάλουν στον δρόμο, ίσως και να σας σκληραγωγήσουν λιγάκι. Και θα σας αρέσει. Τσιτωμένο,
ύπουλο και, καμιά φορά, απολύτως απρόβλεπτο, το Μπρούκλιν Νουάρ θα σας πάει σε μια έξτρα κουλ βόλτα στο πιο στυλάτο δημοτικό διαμέρισμα της Νέας Υόρκης.
- Tim Cockey, συγγραφέας του Backstabber

Κατασκευαστής:
Εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος

Fantastikos kosmos

Δίτομο :
Ημερ. Έκδοσης:
2019
Αριθμός Σελίδων :
472
Συγγραφέας :
Διάφοροι
Μετάφραση :
Χριστόδουλος Λιθαρής

.

Δείγμα 1ου κεφαλαίου (Brooklyn_Noir_chapter_1.pdf, 391 Kb) [Λήψη]