ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος
12,90
9786185194598
978-618-5194-59-8
Σε Απόθεμα
+

«Ως άσπλαχνη φονομηχανή, ήμουν παταγώδης αποτυχία».

Ένα δολοφονικό Ανδροειδές ανακαλύπτει τον εαυτό του σε μια γεμάτη ένταση περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, που διερευνά τη φύση της αυτοσυνείδησης.

 

Σε ένα μέλλον που κυριαρχείται από τεράστιες επιχειρήσεις, οι πλανητικές εξερευνητικές αποστολές πρέπει να έχουν έγκριση και εφόδια από την Εταιρεία. Οι αποστολές συνοδεύονται από Ανδροειδή Ασφαλείας, τα οποία προμηθεύει επίσης η Εταιρεία. Όμως σε μια κοινωνία που το συμβόλαιο το κερδίζει ο μειοδότης, η ασφάλεια δεν είναι το κύριο μέλημα. Σε έναν μακρινό πλανήτη, μια ομάδα επιστημόνων, συνοδεύεται από το Ανδροειδές που τους έχει προμηθεύσει η Εταιρεία – ένα αυτεπίγνωτο Ανδροειδές Ασφαλείας, που έχει χακάρει τον καθοδηγητή συμπεριφοράς του και αυτοαποκαλείται (μόνο στις σκέψεις του) «Φονομπότ». Νιώθει απέχθεια για τους ανθρώπους και το μόνο που θέλει είναι να το αφήσουν ήσυχο για να καταλάβει τον εαυτό του. Όταν όμως μια κοντινή αποστολή στον ίδιο πλανήτη σταματάει να δίνει σημεία ζωής, οι επιστήμονες και το Φονομπότ πρέπει να ανακαλύψουν την αλήθεια.

 

Η Γουέλς διαπότισε το Φονομπότ με εξαιρετική ανθρωπιά και παρ' όλο που το βιβλίο είναι διασκεδαστικό, μην κάνετε το λάθος να πιστεύετε ότι δεν είναι βαθύ.

– Los Angeles Times

 

Συναρπαστικά εκπληκτικό και διασκεδαστικό!

– The New York Times

Κατασκευαστής:
Εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος

Fantastikos kosmos

Δίτομο :
Ημερ. Έκδοσης:
2021
Αριθμός Σελίδων :
192
Συγγραφέας :
Martha Wells
Μετάφραση :
Χριστόδουλος Λιθαρής

Η Μάρθα Γουέλς είναι συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας και φανταστικής λογοτεχνίας από τότε που εκδόθηκε το πρώτο μυθιστόρημά της το 1993. Στο έργο της συμπεριλαμβάνονται η σειρά The Books of the Raksura, το βιβλίο The Death of the Necromancer, η τριλογία Fall of Ile-Rien, η σειρά Murder-bot Diaries, μυθιστορήματα βασισμένα στους κόσμους του Star Wars, του Stargate: Atlantis και του Magic: The Gathering, καθώς επίσης και διηγήματα, εφηβικά μυθιστορήματα, δοκίμια και άρθρα. Έχει κερδίσει ένα βραβείο Nebula, δύο βραβεία Hugo, δύο βραβεία Locus, κι έχει εμφανιστεί στις λίστες των Best-seller του USA Today και των New York Times. Τα βιβλία της έχουν εκδοθεί σε δεκαεννιά γλώσσες.

Δείγμα 1ου κεφαλαίου (KokkinosSynagermos_Apospasma.pdf, 252 Kb) [Λήψη]