ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ, ΤΟΜΟΣ Α'

Εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος
19,90
978-960-8167-79-5
978-960-8167-79-5
Σε Απόθεμα
+

Το πέμπτο βιβλίο του "Τροχού του Χρόνου"

Οι Αποδιωγμένοι είναι ελεύθεροι και ήδη καταστρώνουν σχέδια για τη Μεγάλη Μέρα του Γυρισμού, όταν ο Σκοτεινός θα ξαναπατήσει το πόδι του στη Γη. Τόσο οι σκέψεις όσο και οι μηχανορραφίες τους αναπόφευκτα περιστρέφονται γύρω από τη σύλληψη του Αναγεννημένου Δράκοντα. Αυτό είναι το μόνο που έχει στο μυαλό της και η Ελάιντα, η νέα Άμερλιν των Άες Σεντάι. Γνωρίζει ότι η Τελευταία Μάχη πλησιάζει, ότι ο Σκοτεινός θα απελευθερωθεί και ότι ο Αναγεννημένος Δράκοντας πρέπει να είναι εκεί για να τον πολεμήσει, αλλιώς ο κόσμος θα γίνει παρανάλωμα του πυρός και του απόλυτου ολέθρου. Η νέα Άμερλιν πρέπει να εξασφαλίσει ότι ο Άρχοντας Δράκοντας θα βαδίσει προς τον θάνατο, όπως έχει οριστεί από τις Προφητείες. Και ο Ραντ αλ’Θόρ, ο Αναγεννημένος Δράκοντας, κρυμμένος στην αρχαία πόλη του Ρουίντιαν, περιμένει τις πολεμικές φατρίες των Αελιτών να συσπειρωθούν υπό τις διαταγές και το λάβαρό του…

Κατασκευαστής:
Εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος

Fantastikos kosmos

Δίτομο :
Ημερ. Έκδοσης:
2006
Αριθμός Σελίδων :
584
Διαστάσεις:
13,6 x 20 cm
Συγγραφέας :
Robert Jordan
Μετάφραση :
Χριστόδουλος Λιθαρής

Robert Jordan

Ο Robert Jordan (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του James Oliver Rigney Jr.) γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1948 στΤσάρλεστον των Ηνωμένων Πολιτειών. Ύστερα από τη θητεία του στον πόλεμο του Βιετνάμ και έχοντας παρασημοφορηθεί για τον ηρωισμό και την ανδρεία του, ενεγράφη στη Στρατιωτική Σχολή της Ν. Καρολίνας, όπου απέκτησε πτυχίο φυσικού. Μετά την αποφοίτησή του απασχολήθηκε στο Ναυτικό των Η.Π.Α. ως πυρηνικός μηχανικός.

Ξεκίνησε τη συγγραφή το 1977. Καταπιάστηκε με διάφορα λογοτεχνικά εγχειρήματα, μεταξύ των οποίων κριτικές θεάτρου και χορού, καθώς και μια εκτενή σειρά μυθιστορημάτων με ήρωα τον Κόναν, τον γνωστό χαρακτήρα του Robert Howard. Το 1990 εξέδωσε το πρώτο βιβλίο της σειράς Ο Τροχός του Χρόνου – από τις σημαντικότερες και πιο επιτυχημένες δημιουργίες σε ολόκληρη την ιστορία της φανταστικής λογοτεχνίας. Οι αρχικές εκτιμήσεις περί ολοκλήρωσης της σειράς σε έξι τόμους διαψεύστηκαν από την αστείρευτη δημιουργικότητα του Jordan, που άφησε την πένα μαζί με την τελευταία του πνοή στις 16 Σεπτεμβρίου του 2007, κατά τη συγγραφή του δωδέκατου τόμου του Τροχού του Χρόνου.

Πάρτε μια μικρή γεύση από την ιδιαίτερη σχέση του Robert Jordan με το διάβασμα εδώ