Η Λόγχη της Ερήμου Β'

Εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος
19,90
978-618-5194-46-8
978-618-5194-46-8
Σε Απόθεμα
+

Peter V. Brett

Η Λόγχη της Ερήμου

 

Η ανθρωπότητα βρίσκεται στη δύση της. Η νύχτα ανήκει πια στους αδηφάγους δαίμονες που κυνηγούν μανιασμένα έναν πληθυσμό που όλο και λιγοστεύει, αναγκασμένος να κρύβεται πίσω από μισοξεχασμένα σύμβολα δύναμης. Οι θρύλοι μιλούν για τον Λυτρωτή: έναν στρατηγό που κάποτε ένωσε την ανθρωπότητα σε μια στρατιά που κατατρόπωσε τους δαίμονες. Μα είναι η επιστροφή του Λυτρωτή απλώς ένας μύθος; Ίσως και όχι. Από την έρημο έρχεται ο Άμαν Τζαρντίρ, που από τις φυλές της ερήμου έχει σφυρηλατήσει έναν στρατό που φονεύει δαίμονες. Έχει αυτοανακηρυχθεί Σαρ’Ντάμα Κα, Λυτρωτής, και τα αρχαία όπλα που κουβαλάει –μια λόγχη κι ένα στέμμα– επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του. Αλλά οι Βόρειοι πιστεύουν ότι έχουν τον δικό τους Λυτρωτή: τον Σημαδεμένο, μια σκοτεινή, απειλητική μορφή. Ο Σαρ'Ντάμα Κα και ο Σημαδεμένος ήταν κάποτε φίλοι. Τώρα είναι θανάσιμοι εχθροί. Ωστόσο, ενώ οι παλιές συμμαχίες δοκιμάζονται και δημιουργούνται νέες, κανείς δεν έχει αντιληφθεί την εμφάνιση ενός νέου είδους δαίμονα, με μεγαλύτερη ευφυΐα –και πιο θανάσιμου– απ’ όσους είχαν συναντήσει μέχρι τότε.

 

Υποψήφιο για βραβείο Locus

Times of London Top 10 Best Seller List

New York Times Best Seller

 

-----------------------------

 

«Η σειρά του Brett συνεχίζει να με εκπλήσσει. Λατρεύω τα βιβλία που δεν εξελίσσονται

όπως περιμένω ενώ ταυτόχρονα λένε μια ενδιαφέρουσα ιστορία.» ***** – Goodreads

– PATRICK ROTHFUSS, Βραβευμένος συγγραφέας  των New York Times

 

«Ο Brett επιβεβαιώνει ότι αξίζει μια θέση στο πάνθεον των μεγάλων της επικής φαντασίας, δίπλα σε ονόματα όπως ο George R. R. Martin, ο Steven Erikson και ο Robert Jordan»

– Fantasy Book Critic

 

 

-----------------------------

 

 

«Το Σαράκ Κα ζυγώνει!» φώναξε ο Τζαρντίρ. «Υπάρχει αρκετή τιμή για όλους στον Υπέρτατο Πόλεμο. Ποιος από εσάς θα ορκιστεί να πολεμήσει στο πλευρό μου;» Ο πρώτος που είχε ακολουθήσει τον Τζαρντίρ, ο άντρας που το είχε σκάσει από τον ατζίν’παλ του στον Λαβύρινθο, άνοιξε δρόμο στο πλήθος, βγήκε μπροστά και γονάτισε…

 

…«Μη φοβάστε, όσοι δεν μπορείτε να σηκώσετε ακόντιο λόγω ηλικίας ή αδυναμίας!» φώναξε. «Μη φοβάστε, εσείς οι γυναίκες και τα παιδιά! Ο Λυτρωτής δεν χρειάζεται μόνο Σαρούμ. Χρειάζεται υφαντές για να φτιάχνουν δίχτυα και σιδεράδες για τις λόγχες. Ύφασμα για τη σκηνή των χα’Σαρούμ και τρόφιμα για τους πολεμιστές. Περάστε αύριο από τη σκηνή μου, αν θέλετε να βοηθήσετε την Κράσια να ξαναβρεί τη δόξα της και να χαρίσετε τιμή στις οικογένειές σας!»

 

Ο Τζαρντίρ ζάρωσε τα φρύδια, καθώς ήξερε ότι ο Άμπαν δεν ήθελε μόνο να βοηθήσει στην εκστρατεία, αλλά προσπαθούσε να βγάλει και κέρδος βρίσκοντας φτηνά εργατικά χέρια, ωστόσο δεν αντιπαρατέθηκε μαζί του. Όλα αυτά ήταν απαραίτητα αν ήταν να εκστρατεύσουν τον επόμενο χρόνο.»

---

 

«Το σημαντικότερο και πιο κινηματογραφικό έπος φαντασίας από την εποχή του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Εμπνευσμένο, συναρπαστικό και απολύτως εθιστικό!»

– Paul W. S. Anderson, σκηνοθέτης

 

-----------------------------------

 

O Peter V. Brett είναι ο διεθνώς βραβευμένος συγγραφέας των The Warded Man, The Desert Spear  και The Daylight War.

 

Έχοντας μεγαλώσει με μια διατροφή αποτελούμενη από μυθιστορήματα φαντασίας, βιβλία κόμικς και Dungeons & Dragons, ο Brett γράφει ιστορίες φαντασίας από όταν θυμάται τον εαυτό του. Το 1995 πήρε πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας και Ιστορίας των Τεχνών από το Πανεπιστήμιο του Buffalo, και πέρασε πάνω από μια δεκαετία απασχολούμενος στις φαρμακευτικές εκδόσεις, πριν επιστρέψει σ' αυτό που τον κάνει ευτυχισμένο. Ζει στο Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη.

Κατασκευαστής:
Εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος

Fantastikos kosmos

Δίτομο :
Ημερ. Έκδοσης:
2020
Αριθμός Σελίδων :
496
Συγγραφέας :
Peter Brett
Μετάφραση :
Ηφ. Χριστόπουλος

.