Πράσινος Άρης Β'

Εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος
19,90
978-618-5194-43-7
978-618-5194-43-7
Σε Απόθεμα
+

Kim Stanley Robinson

Πράσινος Άρης

 

 

Η κλασική πολυβραβευμένη τριλογία που εξιστορεί τον αποικισμό του Άρη συνεχίζεται με ένα συναρπαστικό και διαχρονικό μυθιστόρημα που βάζει τους αποίκους ενάντια στον μεγαλύτερο εχθρό τους: τον εαυτό τους.

 

Πέρασε σχεδόν μια γενιά από τότε που προσεδαφίστηκαν στον Άρη οι πρώτοι πιονέροι, και η μεταμόρφωσή του σε έναν γεώμορφο πλανήτη συνεχίζεται. Όμως δεν θέλουν όλοι να ολοκληρωθεί αυτό το σχέδιο. Στις μεθόδους τους αντιτίθεται εκείνοι που είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν την άγρια, άγονη ομορφιά του πλανήτη-πατρίδα τους. Έχοντας στην ηγεσία την πρώτη γενιά παιδιών που γεννήθηκαν στον Άρη, δεν αργούν να έρθουν στο πλευρό των ανταρτών μερικοί από τους αρχικούς αποίκους. Σ’ αυτόν τον μεγαλοπρεπή καμβά, πάθη, συνεργασίες και αντιζηλίες ξεσπούν σε μια ιστορία φαντασμαγορική όσο και ο ίδιος ο πλανήτης.

 

-----------------------------

 

«Πυκνό σαν διαμάντι κι εξίσου αιχμηρό·

κάνει ακόμα και τα περισσότερα καλά μυθιστορήματα

να ωχριούν σε σύγκριση».

– The Washington Post Book World

 

 

«Συγκλονιστικό βιβλίο – το καλύτερο μυθιστόρημα

για τον αποικισμό του Άρη που γράφτηκε ποτέ».

– Άρθουρ Κλαρκ

 

 

-----------------------------

 

 

«Το θέμα είναι να μην κάνουμε μια άλλη Γη. Να μην κάνουμε άλλη μια Αλάσκα ή ένα Θιβέτ, ένα Βιετνάμ ή μια Βενετία, ούτε καν μια Ανταρκτική. Το θέμα είναι να κάνουμε κάτι καινούριο…

 

… Ακόμα κι αν προσπαθήσουμε να κάνουμε μιαν άλλη Σιβηρία ή Σαχάρα, δεν γίνεται. Δεν θα το επιτρέψει η εξέλιξη, και στην καρδιά όλων αυτών υπάρχει μια εξελικτική διαδικασία, ένα εγχείρημα που προχωρά σε ένα επίπεδο κάτω από τις προθέσεις, όπως τότε που η ζωή έκανε το πρώτο θαυματουργό άλμα από την ύλη, ή τότε που σύρθηκε από τη θάλασσα στη στεριά».

 

 

 

 

Στον βραβευμένο με Nebula ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΡΗ, ο Κιμ Στάνλεϊ Ρόμπινσον άρχισε την επική εξιστόρηση του αποικισμού του πλανήτη Άρη η οποία κέρδισε το θαυμασμό των κριτικών και αναγνωστών παγκοσμίως.

 

Τώρα, στον βραβευμένο με Hugo & Locus ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΡΗ, συνεχίζει τη συναρπαστική και διαχρονική ιστορία του αγώνα που δίνει η ανθρωπότητα για να επιζήσει στο μακρινότερο σύνορό της.

 

-----------------------------------

 

Ο Κιμ Στάνλεϊ Ρόμπινσον γεννήθηκε το 1952, ταξίδεψε και εργάστηκε σε όλον τον κόσμο και τώρα έχει κατασταλάξει στην αγαπημένη του Καλιφόρνια.

 

Θεωρείται ευρέως ως ένας από τους πιο έξοχους συγγραφείς που δραστηριοποιούνται σήμερα στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας, τόσο για την αληθοφάνεια των λογοτεχνικών ηρώων του όσο και για το έργο του, που είναι βασισμένο στα επιστημονικά δεδομένα και αποτελεί καρπό σχολαστικής έρευνας.

 

Ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις του έχει κερδίσει τα βραβεία Hugo, Nebula και Locus.

 

 

 

 

«Απλώς η καλύτερη ιστορία που έχει ειπωθεί ποτέ για τον αποικισμό ενός άλλου κόσμου».

– Ντέιβιντ Μπριν

Κατασκευαστής:
Εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος

Fantastikos kosmos

Δίτομο :
Ημερ. Έκδοσης:
2020
Αριθμός Σελίδων :
424
Συγγραφέας :
Kim Stanley Robinson
Μετάφραση :
Χριστόδουλος Λιθαρής

.