ΔΥΣΗ & ΑΝΑΤΟΛΗ, ΒΙΒΛΙΟ 1: ΚΑΘΑΡΣΙΣ

Εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος
19,90
978-960-6868-92-4
978-960-6868-92-4
Σε Απόθεμα
+

Κωνσταντινούπολη, 1070 μ.Χ..

Στα ανατολικά σύνορα της χιλιόχρονης αυτοκρατορίας, ετοιμάζεται να ξεσπάσει μία θύελλα. Οι Αυτοκρατορικές αρχές προσπαθούν με μεγάλη δυσκολία να αντεπεξέλθουν σε αυτήν την κατάσταση, παρά το ότι είναι κληρονόμοι μιας μακράς στρατιωτικής παράδοσης η οποία φτάνει ως τους Καίσαρες.

Για τον Ιωάννη Λάσκαρη, η διαφαινόμενη κρίση δεν είναι παρά μια φήμη από τις μακρινές ανατολικές επαρχίες. Στην υπέρλαμπρη πόλη της Κωνσταντινούπολης, οι μόνες έγνοιες του είναι να μεθοκοπά με τους πλούσιους φίλους του και να φλερτάρει με γυναίκες, όπως η εκθαμβωτική συναυτοκράτειρα Μαρία.

Όταν φτάνουν λοιπόν τα νέα από τα οικογενειακά κτήματά του στην ανατολή, πως η πρόσοδος από αυτά έχει μειωθεί αισθητά, αναγκάζεται να φύγει από την Πόλη. Έτσι λοιπόν ο Ιωάννης Λάσκαρης ξεκινά το ταξίδι του προς τα ανατολικά, προς το επίκεντρο των εξελίξεων. Γιατί όλοι οι δρόμοι που διαβαίνει τον οδηγούν προς το μακρινό Μαντζικέρτ, όπου  θα κριθεί η μοίρα της Αυτοκρατορίας…

Το πρώτο μέρος της τριλογίας "Δύση & Ανατολή" κυκλοφορεί!

Κατασκευαστής:
Εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος

Fantastikos kosmos

Δίτομο :
Ημερ. Έκδοσης:
2014
Αριθμός Σελίδων :
416
Διαστάσεις:
13,5 cm x 20,5 cm
Συγγραφέας :
David Capel
Μετάφραση :
Ελένη Μιχαλοπούλου

David Capel

David Capel είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας και ερευνητής. Σπούδασε Βυζαντινή Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και έχει ταξιδέψει εκτενώς στον άλλοτε «Βυζαντινό» κόσμο. Ζει με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά τους στη νότια Σκωτία.

Κάθαρσις Πρόλογος (Catharsis_Extract.pdf, 477 Kb) [Λήψη]